Over Urban Basic

‘Het landelijke kenniscentrum op het gebied van urban sports.’

Over

Onze missie

“Learn your way”

Wij werken voornamelijk met zeer gedreven Urban atleten, coaches en ondernemers die erop uit zijn het maximale uit hun trainingen, sporters en zichzelf te halen. Middels onze diensten stellen we onze cliënten in staat een veilige en uitdagende omgeving te creëren waarin sporters zich ongeremd en op hun eigen manier op fysiek, mentaal en sociaal vlak kunnen ontwikkelen.

Tijdens de unieke, betekenisvolle en uitdagende leerervaringen brengen we mensen in contact met de essentie van bewegen, verbinden we professionals en bouwen we samen aan een krachtige Urban community. Hiermee dragen we op onze manier bij aan de ontwikkeling van Urban Sports en waarborgen we de cultuur, vrijheid en creativiteit van de beoefenaars.

Wat doet een Urban Coach?
Een competente coach is verantwoordelijk voor de leskwaliteit en de succesbeleving van de sporters tijdens de trainingen.

  • Stimuleert de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van de sporters.
  • Creëert de mogelijkheid om keuzes te kunnen en durven maken.
  • Zet plezier en beleving centraal.
  • Richt zich op de toename van fysieke en mentale belastbaarheid en leert deelnemers omgaan met angst en ongemak.
  • Benadrukt het belang van een gezonde leefstijl en de noodzaak van een veilige en langdurige sportbeoefening.
  • Investeert in een oprechte professionele relatie met de sporter en creëert een persoonlijke relatie tussen sporters onderling.

Wanneer je als organisatie kunt zorgen dat meer mensen deze unieke beleving persoonlijk kunnen ervaren, leidt dat direct tot een exponentiële toename van het ledenaantal. Is dit laatste niet het geval, dan krijgen de deelnemers dus niet wat ze verwachten of biedt je als organisatie niet voldoende mogelijkheden om nieuwe leden kennis te laten maken met het huidige aanbod. In beide gevallen laat je dus waardevolle kansen liggen en ‘kost’ het de organisatie letterlijk leden, geld en de mogelijkheid om een impact te maken op het leven van jonge atleten.

We bieden trainers en ondernemers graag de mogelijkheid hier verandering in te brengen door met elkaar te kijken naar de wensen en behoeften van de leden, de trainers en de organisatie in zijn geheel. Niet alleen voor jezelf of jouw organisatie maar voornamelijk voor de leden die niet krijgen waar ze recht op hebben, de beste begeleiding die jij ze kunt bieden maar momenteel niet biedt.

“Een leerzame en uitdagend traject, zelfs voor elke ervaren docent. Met een mooie balans tussen praktijk en theorie tijdens de fysieke sessies, maar ook de wekelijkse interactieve virtuele bijeenkomsten gaan dieper in op de kennis die jij (nog) nodig hebt als coach. Aanrader voor elke club om coaches Urban Basic level 3 te laten behalen.”

Thomas Dijkmeijer

Eigenaar, JUMP Freerun Heerenveen

Kom meer te weten

Over onze achtergrond

Door in te spelen op de vraag naar professionalisatie binnen deze relatief ‘nieuwe’ sporten en met als doel het verhogen en waarborgen van de leskwaliteit binnen verenigingen, organisaties en op (sport)scholen vormt Urban Basic de standaard op het gebied van Urban sports en is daarmee het meest actuele kenniscentrum van Nederland.

Onze expertise is het resultaat van een jarenlange samenwerking met verschillende (inter)nationale atleten, coaches, onderwijskundigen en experts op het gebied van Urban sports en bestaat uit een zorgvuldig geselecteerde verzameling van kennis, ervaring, opvattingen en methodes. Door deze expertise te delen met passievolle sportaanbieders zoals u, creëren we samen de landelijke kwaliteitsnorm op het gebied van Urban sports lessen waarmee we zorg dragen voor de toekomst van de sport.

Over

Ons Team

Kevin Alsemgeest

Kevin Alsemgeest is voormalig TeamNL atleet, coach en pionier op het gebied van freerunning en Urban sports. Na zijn carrière als atleet waar hij in 2019 brons haalde op de ‘FIG World Cup’ in Japan, als hoofdcoach (voormalig coach van Noa Diorgina Man, Nederlands Red Bull atleet en Tangui van Schingen, TeamNL atleet) bij ‘JUMP Freerun’ en later als docent op het ‘ROC Mondriaan – Sport & Bewegen’ waar hij de keuzemodule Urban Sports schreef, is hij zich volledig gaan richten op coaching en ondernemen.

Urban sports kan in mijn ogen de wereld op twee voorwaarden veranderen:

-De cultuur en essentie moeten gewaarborgd blijven.

-Iedereen moet het een keer ervaren hebben.

Dit bereiken we door middel van gepassioneerde, competente en ervaren begeleiding in combinatie met sterke voorbeelden die de sport vooruit bewegen. Iedereen is succesvol totdat je beslist het niet meer te zijn.

Remco Tietema

Toen Remco Tietema in 2012 begon met freerunnen was hij al snel verkocht.

De oneindige uitdaging en de gemoedelijke ‘urban cultuur’ trok hem. Als atleet werkte hij zich op naar de top van Nederland met als hoogte punt de ‘dubbelkong’ in Madrid. Al snel begon Remco met training geven en groeide daarmee ook zijn passie voor coaching.

Zo heeft Remco tijdens zijn Sportkunde studie het bedrijf Schoolfreerun gestart om jongeren in het onderwijs in contact te brengen met de sport en docenten bij te scholen. Met altijd het zelfde doel, om jongeren de beste ervaring en begeleiding te bieden die ze verdienen.

Onze Cliënten

Een paar van onze Cliënten