Over Urban Basic

‘Het landelijke kenniscentrum op het gebied van urban sports.’

Over de

Missie van Urban Basic

“Learn your way”

Welkom bij Urban Basic! De plek waar je leert op jouw manier. Urban Basic is ontstaan dankzij onze passie voor Urban Sports en coachen/lesgeven. We werken voornamelijk met zeer gedreven Urban atleten, coaches en ondernemers die erop uit zijn het maximale uit hun trainingen, sporters en zichzelf te halen.

Met onze diensten stellen we coaches/trainers, ondernemers en bedrijven in staat om een veilige en uitdagende omgeving te creëren waarin sporters zich ongeremd en op hun eigen manier op fysiek, mentaal en sociaal vlak kunnen ontwikkelen. Tijdens de unieke, betekenisvolle en uitdagende leerervaringen brengen we mensen in contact met de essentie van bewegen, verbinden we professionals en bouwen we samen aan een krachtige Urban Sports community. Hiermee dragen we op onze manier bij aan de ontwikkeling van Urban Sports en waarborgen we de cultuur, vrijheid en creativiteit van de beoefenaars.

De Urban Basic trajecten zijn bedoeld voor gepassioneerde urban sporters, trainers, ondernemers, docenten en bestuursleden die willen zorgen voor kwalitatieve, veilige en uitdagende urban sports trainingen. Simpelweg door hun leden dag in dag uit de beste ervaring van hun leven te willen bieden!

Wat doet een Urban Coach?

Een competente coach is verantwoordelijk voor de leskwaliteit en de succesbeleving van de sporters tijdens de trainingen.

  • Stimuleert de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van de sporters.
  • Creëert de mogelijkheid om keuzes te kunnen en durven maken.
  • Zet plezier en beleving centraal.
  • Richt zich op de toename van fysieke en mentale belastbaarheid en leert deelnemers omgaan met angst en ongemak.
  • Benadrukt het belang van een gezonde leefstijl en de noodzaak van een veilige en langdurige sportbeoefening.
  • Investeert in een oprechte professionele relatie met de sporter en creëert een persoonlijke relatie tussen sporters onderling.

Wanneer je als organisatie kunt zorgen dat meer mensen deze unieke beleving persoonlijk kunnen ervaren, leidt dat direct tot een exponentiële toename van het ledenaantal. Is dit laatste niet het geval, dan krijgen de deelnemers dus niet wat ze verwachten of bied je als organisatie geen voldoende mogelijkheden om nieuwe leden kennis te laten maken met het huidige aanbod. In beide gevallen laat je dus waardevolle kansen liggen en ‘kost’ het de organisatie letterlijk leden, geld en de mogelijkheid om een impact te maken op het leven van jonge atleten.

We bieden trainers en ondernemers graag de mogelijkheid hier verandering in te brengen door met elkaar te kijken naar de wensen en behoeften van de leden, de trainers en de organisatie in zijn geheel. Niet alleen voor jezelf of jouw organisatie maar voornamelijk voor de leden die niet krijgen waar ze recht op hebben, de beste begeleiding die jij ze kunt bieden maar momenteel niet biedt.

 

“Een leerzame en uitdagend traject, zelfs voor elke ervaren docent. Met een mooie balans tussen praktijk en theorie tijdens de fysieke sessies, maar ook de wekelijkse interactieve virtuele bijeenkomsten gaan dieper in op de kennis die jij (nog) nodig hebt als coach. Aanrader voor elke club om coaches Urban Basic level 3 te laten behalen.”

Thomas Dijkmeijer

Eigenaar, JUMP Freerun Heerenveen

Kom meer te weten

Over onze achtergrond

Urban Basic is het meest actuele kenniscentrum van Urban Sports in Nederland. We spelen in op de vraag naar professionaliteit binnen deze relatief ‘nieuwe’ sporten en streven ernaar om de leskwaliteit binnen verenigingen, organisaties en op (sport)scholen te verhogen.

Onze expertise is het resultaat van een jarenlange samenwerking met verschillende (inter)nationale atleten, coaches, onderwijskundigen en experts op het gebied van Urban sports en bestaat uit een zorgvuldig geselecteerde verzameling van kennis, ervaring, opvattingen en methodes. Door deze expertise te delen met passievolle sportaanbieders zoals jou, creëren we samen de landelijke kwaliteitsnorm op het gebied van Urban sports lessen waarmee we zorg dragen voor de toekomst van de sport.

Over

Ons Team

Kevin Alsemgeest

Kevin Alsemgeest is voormalig TeamNL atleet, coach en pionier op het gebied van freerunning en Urban Sports. Hij haalde in 2019 Brons op de ‘FIG World Cup’ in Japan, was hoofdcoach bij ‘JUMP Freerun’ waar hij onder andere Noa Diorgina Man, Nederlands Red Bull atleet en Tangui van Schingen, TeamNL atleet coachte en werkte als docent op het ‘ROC Mondriaan – Sport & Bewegen’ waar hij de keuzemodule Urban Sports schreef. Maar nu richt Kevin zich volledig op coachen en ondernemen met Urban Basic.

“Urban Sports kan in mijn ogen de wereld op twee voorwaarden veranderen:

– De cultuur en essentie moeten gewaarborgd blijven.

– Iedereen moet het een keer ervaren hebben.

Dit bereiken we door middel van gepassioneerde, competente en ervaren begeleiding in combinatie met sterke voorbeelden die de sport vooruit bewegen. Iedereen is succesvol totdat je beslist het niet meer te zijn.”

Onze Cliënten

Een paar van onze Cliënten