Onderwijs

Trajecten voor het onderwijs

Over onze

Trajecten

Stel dat het onderwijs een plek is waar je een portfolio voor het leven opbouwt waarmee je overal aan de slag kunt en gegarandeerd succes behaald, in het werkveld of als ondernemer. Een plek waar je los van jouw studiekeuze, achtergrond of niveau wordt beoordeeld op de mate waarin een student zich ontwikkelt en niet enkel op cijfers. Want uiteindelijk zijn het niet de cijfers op school die de mate van succes bepalen maar enkel de prestaties in de ‘echte wereld’.

Wat als we onze studenten vanaf nu eens anders zouden benaderen en gaan bedienen/ begeleiden vanuit hun wensen, kwaliteiten, talenten en potentie in plaats van ze te vormen naar iets wat sommige nooit zullen worden? Natuurlijk is doen wat je leuk vindt geen garantie voor succes maar kennis is dat ook niet. Het is de persoon zelf die zijn eigen carrière wel of niet laat slagen. Het is/zijn de omgeving, mensen om je heen en de lessen die je onderweg naar je doel leert die bijdragen aan de kans van slagen en uiteindelijk zorgen voor jouw functioneren in de maatschappij.

Wij zetten Urban Sports in als middel, voegen daar waardevolle tools en handvatten aan toe welke de deelnemers direct in de praktijk, school, werk en hun persoonlijke leven kunnen toepassen. Onze ervaren Urban beweegexperts en rolmodellen van de straat spelen in op de wensen en interesses van de doelgroep en zijn in staat hen op een uitdagende en vernieuwende wijze te inspireren hun comfort zone te verlaten.

Middels de ‘5 Urban Fundamentals’ en onze ‘DARE 2 MOVE’ methode, maken we leren en bewegen weer leuk en uitdagend. Wij geven de deelnemers belangrijke competenties, persoonlijke eigenschappen en kernwaarden mee waar ze de rest van hun carrière en leven profijt van hebben.

Overzicht van onze Trajecten

Urban school

Een 3- of 10-weeks lesprogramma met elke week uitdagende thema’s, challenges, een toffe eindopdracht en een certificering.

Liever een programma op maat?
Neem contact op.

Keuzedelen

Wij werken met gedreven atleten, coaches en ondernemers binnen de urban sport en wij bieden keuzedelen in het MBO en HBO (sport) onderwijs aan.

Benieuwd naar alle mogelijkheden?
Neem contact op.

Bijscholingen

Wat kun je leren van straatcultuur en hoe kun je dit toepassen bij het lesgeven? Wij nemen je mee in de ontwikkeling van Urban Sports.

Vrijblijvend kennismaken?
Neem contact op.

Traject: Urban School

Urban School

Over ons traject

Onderwijs – Urban school programma

Al jaren heerst er een beweeg schaarste waardoor onder andere de fysieke en mentale gezondheid van kinderen, jongeren en volwassenen daalt. Docenten verliezen steeds vaker de strijd om de aandacht van: ‘de nieuwste gadgets, apps, influencers op social media en spelcomputers’.

Hierdoor wordt het steeds moeilijker hun doelgroep te inspireren, uit te dagen iets te leren en tegelijkertijd voor te bereiden op een rol in de maatschappij. Sinds de corona pandemie is de behoefte aan persoonlijke ontwikkeling, sociale contacten en het najagen van dromen en interesses flink toegenomen.

Daarom heeft ‘Urban Basic’ samen met ‘Ride Along’ het tofste lesprogramma voor het onderwijs ontwikkelt met daarin verschillende uitdagende en leerzame trainingen waar professionele rolmodellen uit de sport kinderen, jongeren en docenten door middel van Urban sports inspireren om met elkaar te bewegen, te leren en een krachtige en gezonde toekomst voor zichzelf op te bouwen.

Algemene informatie
 • 3 of 10 weken
 •  60 – 180 minuten instructie (theorie en praktijk.
 •  +/- 3 – 10 uur zelfstudie
 • Voor basis-, voortgezet- of middelbaar onderwijs.
Leeruitkomsten

• ‘Community event’ organiseren of 1 ‘actie video’ maken.
• Digitaal rapport voor fysieke, mentale en sociale vaardigheden.
• Eigen leerproces beheren: Doelen stellen, acties formuleren, resultaten meten.
• Zelfleiderschap: Autonomie, zelfreflectie, fouten maken, angsten overwinnen.
• Samenwerken: Vertrouwen creëren , aansturen, afspraken maken, conflicten oplossen.

Traject: Keuzedelen

Keuzedelen

Over ons traject

Onderwijs – Keuzedelen

Naast dat wij werken met gedreven atleten, coaches en ondernemers binnen de urban sport, bieden wij keuzedelen in het MBO en HBO (sport) onderwijs aan waarbij wij de studenten:

• Kennis laten maken met lesgeven in urban sports.
• Hun kwaliteiten als trainer-coach verder laten ontwikkelen.
• In staat stellen hun persoonlijke doelen te bereiken.

Middels een intensief, uniek en ‘no nonsense’ groepstraject dringen we door tot de kern van bewegen en het zijn van een urban trainer-coach. Vooraf brengen we het gewenste eindpunt van de studenten in kaart en ondersteunen we hen gedurende het traject doormiddel van theorie- en praktijkopdrachten.

Om de kwaliteit van de lessen hoog te houden en de positie van de studenten op de arbeidsmarkt te vergroten, bieden we onze modules in drie fases aan. In eerste instantie verzorgen onze Urban experts de module of het keuzedeel. Gedurende de eerste fase (fase A) leidt Urban Basic de docenten binnen uw organisatie op en worden zij in fase B intensief begeleid in combinatie met enkele gastlessen. Hierna zijn de docenten in staat het keuzedeel geheel zelfstandig te verzorgen en maken zij in fase C enkel gebruik van het Urban Basic platform, lesmateriaal en certificering.

Algemene informatie
 • Omvang naar wens in te richten. Van 10 weken (keuzemodule) tot een heel schooljaar (keuzedeel).
 • 40 – 240 uur totale belasting bestaande uit:
 • Instructie (theorie & praktijk)
 • Gastlessen (intern & extern)
 • Praktijkstage
 • Zelfstudie
 • Urban Basic level 2 of 3 certificaat
Leeruitkomsten

Na afloop van de keuzemodule zijn studenten start bekwaam om zelfstandig Urban Sports introductielessen / lessenseries te ontwerpen en deze te verzorgen binnen de context van de lichamelijke opvoeding. Het keuzedeel stelt de studenten in staat een functie binnen de Urban sector te bekleden en krijgen de mogelijkheid om een erkend bondsdiploma te ontvangen.

 • Op een veilige en uitdagende wijze introductielessen in 8 Urban disciplines kunnen verzorgen.
 • Ondersteunen bij vaste lessen/trainingen in de commerciële sector.
 • Maken van een video/organiseren van een Urban activiteit.
 • Eigen leerproces vormgeven. Doelen stellen > Informatie verzamelen/experts benaderen > Noodzakelijke acties formuleren > Inner Stance creëren.
 • Netwerk opbouwen in de Urban sector.

Traject: Bijscholingen

Bijscholingen

Over ons traject

Onderwijs – Bijscholingen

Ga je liever zelf aan de slag met Urban sports in de lessen of ben je op zoek naar een uniek aanbod tijdens een studiedag? Volg zelf of met het team een Urban bijscholing en ervaar hoe het is om je angsten te overwinnen en het maximale uit jezelf te halen. Tijdens de bijscholing bieden we praktische tools, oefeningen en lesmateriaal waarmee jij en je team in staat zijn om veilige en uitdagende Urban sports lessen te verzorgen. Liever een programma op maat? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Algemene informatie
• 3 of 5 uur
• Urban Basic level 1 certificaat
• ‘Element5’ kaartspel