De 5 fundamentals van Urban Basic

25 apr 2023Artikelen

Fundamentals Urban Basic

De kracht, het succes, filosofie en gedachte achter Urban Sports kunnen worden omschreven aan de hand van 5 fundamentals. Alle kernwaarden hebben hun eigen specifieke doelstellingen, maar de combinatie vormt een krachtig model voor een succesvolle les of training.

Hieronder vind je de 5 fundamentals die bij de trajecten van Urban Basic centraal staan. Deze zijn bedacht door Mark van Swieten van JUMP Freerun.

1. Fun

Eén van de belangrijkste beweegmotieven voor sporten of bewegen, is vooral het hebben van plezier. Door lol te maken en het positieve te benadrukken, voel je je gelukkiger en dit draagt vervolgens weer bij aan de mentale en fysieke gezondheid.

2. Freedom.

Freedom staat voor de vrije keuze bij het bedenken en uitvoeren van bewegingen, maar ook de vrijheid om jezelf te zijn en fouten te maken. Zelfvertrouwen is op elk vlak erg belangrijk. Je zult dus tegenover jezelf moeten bewijzen dat je in staat bent om dingen te bereiken, hoeveel moeilijkheden er ook op je pad komen.

3. Fitness

De derde kernwaarde Fitness staat voor het welzijn en de belastbaarheid van het lichaam en de geest. Het is ook belangrijk om de balans tussen deze twee componenten te vinden. Het lichaam is ons meest kostbare voertuig en onze geest is ons belangrijkste gereedschap. Daarom is het belangrijk om voor beide goed te zorgen.

4. Friendship

Bij Friendship gaat het om het sociale aspect van de sport, zoals het omgaan met anderen. Sporten brengt mensen samen en door kennis op te doen en ervaringen met elkaar te delen, ontstaan waardevolle vriendschappen. Het gaat hierbij om het creëren van vertrouwen, het respecteren van elkaars normen en waarden en met elkaar een positieve bijdrage leveren aan de samenleving.

5. Fulfilment

Wanneer je successen behaald, vooruitgang boekt en tevreden bent met de resultaten van een uitdaging of training ontstaat een gevoel van voldoening. Dit is een beloning voor de geïnvesteerde tijd en energie en zorgt voor motivatie en discipline om door te gaan.
Meer weten over deze 5 fundamentals en hoe we deze toepassen in onze trainingen en lessen? We vertellen je er graag meer over! Neem contact op of stuur ons een DM op Instagram!

Overige artikelen

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.